منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 894
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 24

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 4
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 84
:: بازدید ماه : 1171
:: بازدید سال : 4463
:: بازدید کلی : 104083
نویسنده : سیدکاظم مطلوبی (میرسالاری)
سه شنبه 1 / 5

خوراكي‌ها
خوردني‌ها و نخوردني‌هاي ماه رمضان


 

 



واحد بهبود تغذيه مركز بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان به مناسبت فرارسيدن ماه مبارك توصيه‌هايي را ارائه كرد. توصيه‌هايي كه براي خوردني‌ها و نخوردني‌هاي سحري، افطار است اعلام شده به شرح زير است:
افطار
رطب يا خرما + آب: افطار كردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چيز ديگري ميل نشود. اما اگر خواستيد چيز ديگري مصرف كنيد بهتر است از شيريني جات طبيعي مصرف كنيد، مثل عسل به صورت شربت يا انگور و كشمش يا ميوه‌هاي شيرين ديگر.
1- آبي كه هنگام افطار مي‌نوشيد بهتر است نه زياد گرم باشد و نه زياد سرد باشد (معتدل)
2- سعي شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نيم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.
3- در افطار لبنيات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زيرا بسيار سرد است و براي مغز مضر بوده و چه بسا احساس كسالت به انسان دست دهد.
شام
1- حريره بادام با آرد برنج قهوه اي، كه با عسل يا شيره انگور يا شيره خرما شيرين شده باشد.
2- نان + پنير +سبزي + مغز گردو + چند عدد خرما يا مقداري انگور رسيده.
3- اكتفا به يك نوع غذاي ساده كه بخار پز يا آب پز شده باشد. مانند: انواع پلوها و خورش ها.
4- مي‌توان از غذاهاي گوشتي يا غذاهاي دريايي نيز در وعده شام استفاده كرد اما به مقدار كم (حداكثر دو بار در هفته)
5- مي‌توان از‌اش جو با كشك مرغوب استفاده كرد. مي‌توان از انواع سوپها نيز استفاده كرد. برنج به مقدار كم - خوراك عدسي - گوشت و سبزي.
سحر
1- بهتر است در سحري از غذاهاي گياهي پخته يا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + دو قاشق غذا خوري جوانه گندم + ليمو ترش تازه و روغن زيتون و آن را خوب بجويد. سپس مي‌توان مقدار كمي از غذاهاي پخته گياهي مانند پلو و خورشت گياهي استفاده كرد. به جاي گوشت درسحري مي‌توان از قارچ استفاده كرد.
2- مقداري ميوه و مغز بادام خام يا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادي انجير خشك خوب جويده شود بعد2 ليوان آب خنك نيز ميل شود. مي‌توان در سحري چند دانه خرما يا انجير يا ميوه‌هاي ديگر نيز تناول كرد.
3- غذاهاي حاوي حبوبات، خرما، پنير، نان گندم سبوسدار، شير، ماست محلي، ميوه و سبزيجات، نيز مي‌توان مصرف كرد.
توصيه‌هاي كلي در مورد شام و سحري
1- در هنگام شام و سحري فقط از يك نوع غذا استفاده شود كه شامل سه گروه غذايي باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداري شود.
2- سعي شود حتما سحري ميل شود، زيرا به فرموده پيامبر (ص) درآن بركت است و نياز تغذيه‌اي بدن را در طول روز تامين مي‌كند و از كاهش قند خون و از بي‌حوصلگي و خستگي و كاهش يادگيري جلوگيري مي‌كند.
3- در سحري غذاهاي كم حجم مصرف شده و سعي شود غذاهاي فيبردار مصرف كنيد.
4- مصرف سبزيجات و ميوه جات هنگام سحري و شام بسيار مناسب است و كمك به دفع سموم مي‌كند و تشنگي در طول روز را كاهش مي‌دهد.
5- در شام و سحر سعي شود از آرد سبوسدار استفاده شود.(ناني كه با آرد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگك)
6- در سحري از مصرف غذاهايي مثل: كوكو سبزي،كوكو سيب زميني، كتلت، گوشت سرخ كرده، جوجه كباب، ماهي كباب، همچنين غذاهايي كه ادويه زياد دارند خودداري شود، زيرا اين غذاها موجب تشنگي مي‌شوند.
7- از مصرف غذاهاي شيرين و چرب مثل زولبيا و باميه در هنگام افطاري خودداري شود.
8- مصرف غذاهاي ساندويچي و سس مايونز نيز ضرر دارد و مناسب نيست.
9- جهت احساس تشنگي كمتر مي‌توان در پايان سحري ليموترش استفاده كرد.
10- در شام و سحري از مصرف غذاهاي سنگين و سرخ كرده پرهيز شود.
11- بعد از مصرف سحري بلا فاصله نخوابيد.
12- در هنگام سحري از نوشيدن چاي خودداري شود زيرا مدر بوده و دفع آب بدن را زياد مي‌كند و موجب تشنگي مي‌شود.
 




:: بازدید از این مطلب : 798
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
این وبلاگ برای معرفی طایفه سادات صحیح النسب میرسالاری طراحی گردید .در این وبلاگ اداب ورسوم ،مطالب تاریخی،معرفی شخصیت هاو...........می پردازیم
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
نظر سنجی

نظر شمادرباره هیئت امنای امامزاده میرسالار(ع)

پیوندهای روزانه